A jéghideg víz állítólag segít az izmok regenerálódásában. Hosszú Katinka könyvében olvastam, és ők szerintem nem bízzák a véletlenre.

tus

Igazából nem ezért kezdtem el a tusolásokat jéghideg vízzel befejezni, hanem 10 napos “fogadásból”. Komolyan vettem, hogy ha tíz nap alatt kihagyom a hideget a tusolás végén, akkor büntetésül egy szemétkajás étteremben egy nagy menüt kell ennem.

Aztán úgy maradtam. A tíz másodpercekből lett fokozatosan húsz, harminc, hatvan, kilencven, százhúsz, száznyolcvan… Most az átlag két perc a végén, de minimum fél perc.

Persze, vérkeringés, bőr rugalmassága, egyebek is fontosak. De az azonnali pezsdítő hatás a legtutibb. Főleg egy jó futás után.

Nemrég egy ismerősöm így kommentálta ezt a hidegvizes-zuhanyzós szokásomat: “Neked aztán van akaraterőd.”

El is csodálkoztam, mert ezt nem mondanám magamról.

Szerintem ez nem akaraterő kérdése, hanem szokás. Persze, amikor futás után esetleg rámhűl az izzadt cucc, és eleve fázom, akkor nem tölt el vágyakozós várakozással a jéghideg víz gondolata. De máris jön a hang, hogy nehogymár kihagyjam, mert utána sokkal jobb lesz, ráadásul igazából már közben is sokszor jó. (Ez csak akkor, ha nem feszülök bele.) Ez szokás.

Szerintem akkor lenne akaraterő kérdése, ha már eleve jéghideggel indítanék. Na az, az már akaraterő, fijam.

Ma épp ilyen kedvem volt. Teszteltem az akaraterőmet.

Ráadásul épp az új reggeli rutinom kialakításán dolgozom. Úgy tűnik, ez is részévé válik. Egy kis csavar, hogy ne legyen olyan uncsi. Hanem?

Fincsi.

(Egyébként nagyon könnyű kivitelezni a jéghideg vizes zuhanyzást. Csak oda kell tekerni a kart a leghidegebbre, és úgy megnyitni, a zuhanyzrózsát pedig a tested fölé irányítani. Nem agysebészet.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s