Egy videó inspirált szeptemberben. Azóta négy hónap telt el… És még mindig korán kelek. Mármint ötkor. Többnyire. Amikor nem, az már furcsa, az már “késő”.  Még nem vet ki magából az ágy ötkor, és ritkán ébredek magamtól. Ami késik, az jön.

Milyen változásokat hozott az életembe?

Rendszert. Mint elsőt és legfontosabbat. Kelek, futok, írok. És máris jár a háromszoros hurrá a győztesnek: az önmagát legyőzőnek, nekem 🙂 A korán kelésért, a futásért és az írásért. Köszönöm a visszajelzéseket – még ha “csak” a statisztikában látlak is, akkor is sokat jelentesz a figyelmeddel, amit a gondolataim olvasására szánsz. A látogatói számok mögött emberek lelke van: ez erőt ad, és ihletet merítek az érdeklődésedből! Az írott kommentek mögött már arcok is vannak, ez még jobb! Ha tetszik, kinyilváníthatod, ha hasznosnak találod, megoszthatod. Akár. Vagy csöndben is olvashatsz tovább. Mindig a legjobbat választjuk, ugyebár… Hálás vagyok Neked!

kukuriku

Még milyen változásokat hozott ez az öt órai kelés?

Döbbent pillantásokat, csodálkozó tekinteteket. Amiket megértek. Még nekem is furcsa, ha valakivel megbeszélek egy találkozót, indulást, bármit reggel 8 előttre, arra az első (belső) reakcióm: “hű, olyan korán?” – aztán rájövök, hogy hát én addigra rég fent vagyok, és csomó mindenen túl.

Sokkal jobban értékelem az alvást. Mindig is jól aludtam, és most hamarabb bújok ágyba, tehát az amúgy is improduktív esti órákat pl. a facebookon elherdált idő helyett az ágyban egy kis olvasással, majd alvással töltöm. Ha nem vagy kifejezetten éjszakai bagoly, aki este éled, és akkor aktív, produktív: mivel töltöd napod utolsó óráit? Ha jól érzed magad tőle, akkor rendben. Az a jó ebben a koránkelős dologban (ami persze lehet bármi más), hogy hatványozottan önértékelés-növelő. 1. Képes vagyok rá, hogy új szokást alakítsak ki, ami pedig rövid távon (és még hosszabb távon is) erőfeszítést igényel (mondom, az ágy nem vet ki magából még. Előbb-utóbb úgyis ki fog. :)) Tehát, nyilván képes vagyok bármi másra, amit akarok. Majd amikor akarom. És ha akarom.

2. Az ennek köszönhető rendszer(esség) és extra időt minimum két fontos célom felé vezető apró lépések megtételét eredményezi. Tudom, hogy ez ráadásul hatással van sok másikra is, illetve egyikből bontakozik ki a másik, and so on. Kedvencem a Toy Storyból:

“A végtelenbe, és tovább!”

Kép

Szóval, ötös kelés. Nooooormááális?

“Reggel van, harmat, fázik a lábam Nem fogok itt állni.

Hanem megyek tovább.

🙂

Reklámok

Hogyan keljünk korán? De különben meg: MINEK???” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s