Kép

25 órás nap.

Jól hangzik?

Mit tennél, ha minden áldott nap lenne plusz egy órád? Mivel töltenéd? Az már 365 óra egy átlagos évben. Ennyi idő alatt mondjuk egy nyelvet el lehet sajátítani nulláról középfokú szinten. Ez 15 nap. Több, mint két hét! Ha ezt az időt az egyik szeretteddel tölthetnéd, milyen programot találnál ki?

Mennyi szabadságod van egy évben? Átlagosan négy hét? Megtoldanád szívesen még kettővel? Több időt szeretnél magadra?

Játsszunk! Hogy fejeznéd be a mondatokat? Akár le is írhatod 😉

Ha több időm lenne, akkor………………

Ha több időm lenne, többet ……………….

Ha több időm lenne, ………

Ha több időm lenne, gyakrabban …………….

Ha több időm lenne, végre …………………..

Ha több időm lenne, többször találkoznék ………………………..

Ha több időm lenne, sűrűbben ………………………..

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Tegnap nem tudtam átállítani az egyik telefonomat, (tudom, RTFM…), és mivel azon van a “na most már kelj föl” 5.05-ös ébresztő, minden napra beállítva (jó messze az ágyamtól, hogy kénytelen legyek lemászni addigra, tudván, hogy úgyis mindjárt megszólal, hogy a lakótársam nyugalmát ne zavarjam), így gyakorlatilag négykor keltem ma. Első gondoltatom perszer az volt, hogy mi van ezzel a másikkal, miért nem csörgött, aztán rájöttem: azért, mert még csak 4.05 van. Ekkor természetesen elég erőteljesen megfogalmazódott bennem a visszafekvés gondolata. Végül sikerült a Maslow-féle szükségleti piramis alján elhelyezkedő tételek (pl. alvás) vs. magasabb rendű célok csörtéjében utóbbiak javára ítélni, és nem másztam vissza az ágyba. Azt az ész érvet is bevetettem, hogy utána MÉG nehezebb felkelni.
És, hogy milyen jó ez az óraátállításos jet lag (jellemzően utazásnál a gyors időzóna átlépésből fakadó biológiai óra megzavarodása). Amúgy is akartam erről írni, hogy milyen jól ki lehet használni arra, ha valaki (mondjuk te) korábbi kelésre akarja adni a fejét. Ez a legjobb időszak rá.

Nagyon jó érzés volt ám az egy órás futásról (mert most belefért ennyi) akkor hazaérni, amikor amúgy a húsz percecskésre indulnék…

Miért ne alakíthatnál ki magadnak 25 órás napot? Ehhez elég csupán 1 órával hamarabb kelni, mint szoktál. És miért ne kezdhetnéd apránként? Mondjuk, minden héten csak 15 perccel korábban? Egy hónap múlva már meg is van a napi plusz órád. Vagy legyen tíz perc. Akkor is öt hét múlva már ott az a napi plusz óra. Ha bevállalósabb vagy, természetesen akár fél órával is állíthatod korábbra az ébresztőt. Ha még keményebb, akkor egyből mehet egy órával előrébb az idő. A lényeg, hogy csináld, és a változás akkora legyen, amit tényleg hatékonyan és hosszú távra be tudsz tervezni. Segít, ha picit korábban is bújsz ágyba… De ez az óraátállításos jelenség úgyis jelez, hamarabb sötétedik (és jelentem, hamarabb is van világos!!!).

Tehát:

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Ha több időm lenne, ………………

Ki teszi meg, ha nem TE?

Reklámok

25 órás nap” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s